YALOVA / MERKEZ - Yalova İmam Hatip Ortaokulu

Ock

Yalova Hafız İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitim öğretime başlayan okulumuz, zaman içerisinde öğrenci talebi doğrultusunda fiziki şartların yetersizliği nedeniyle eğitim öğretim ihtiyacına cevap veremez oldu. Yalova Valiliği, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Bakanlığımızın gerekli olurları ve kararları ile 5,6,7,8 . sınıfında eğitim öğretim gören tüm kız öğrencileri ile 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren “Yalova İmam Hatip Ortaokulu” olarak açılmıştır.

Hep İyiye Daha İyiye…

Ara

Millî Eğitim Bakanlığınca, resmî ve özel ortaokul ile liselerde okul genelinde yapılacak yazılı sınavlara yönelik örnek soru kitapçıkları ve açıklamalar yayımlandı. Buna göre eğitim kurumu sınıf/alan zümreleri, kendi il sınıf/alan zümrelerince hazırlanan konu soru dağılım tablolarına göre söz konusu örneklerde yer alan soru şekillerine uygun sınav sorularını hazırlayacaklar.   Yayımlanan örnek soru kitapçıkları öğretmenlere sınav uygulamalarında rehber niteliği taşırken örnek sorular, ilgili Yönetmelik'te yer alan "... tüm sınavlar cevaplarını öğrencilerin oluşturduğu..." ifadesinin öğrenciler tarafından daha net olarak anlaşılması amacıyla hazırlandı.   Tablo açıklamaları ve örnek soru kitapçıklarına https://odsgm.meb.gov.tr/ sayfasından ulaşılabilir.

Ara

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönem 2. Yazılı Sınavlar Kılavuzu yayınlanmıştır.

Ara

Yalova Hafız Kız İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği Hesap Numarası.

Hesap Adı: YALOVA İMAM HATİP ORTAOKULU AİLE BİRLİĞİ

Banka Adı : Yalova Vakıf Katılım Bankası

Hesap Numası IBAN: TR75 0021 0000 0009 4202 9000 01

Okul Aile Birliği Başkanı : Muhammed Emin YAĞCIOĞLU

Okul Müdürü : Mehmet TATAR

Okul Telefon Numarası: 0226 814 80 90

“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.”

Ara

Yalova Hafız Kız İmam Hatip Ortaokulu Yönetim ve Denetim Kurulumuz oluşturuldu.

Ara

Yalova Hafız Kız İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri Kitap Okuma Etkinliği düzenlenmiştir.

8 Seçkin Okur Aylık Okuma Konuları şu şekildedir.

1) Aralık ayı İbadet Bilinci ve Namaz,

2) Ocak Ayı Kur'an Bilinci,

3) Şubat Ayı Hz. Peygamber ve Sünnet Bilinci,

4) Mart Ayı Adab-ı Muaşeret,

5) Nisan Ayı Müslüman Kimliği

Ara

Okulumuz öğrencilerine  Liseye Geçiş Sınavında başarılar diliyoruz.

Ara

Yalova Hafız Kız İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencileri Deneme Takvimi yayınlanmıştır.

Ara

Okulumuz öğrencilerine Liseye Geçiş Sınavında başarılar diliyoruz.

Ara

Okulumuz öğrencilerine  Liseye Geçiş Sınavında başarılar diliyoruz.

Ara

Okulumuz öğrencilerine Liseye Geçiş Sınavında başarılar diliyoruz.

Ara

Okulumuzda uygulanan Hedef LGS-2024 projesi kapsamında Okul Akademik Takip Komisyonu oluşturulmuştur. Okul yönetimi ve akademik takip komisyonu tarafından Okul LGS Eylem Planı oluşturulmuştur.

Ara

Okulumuzda uygulanan Hedef LGS -2024 projesi kapsamında okul akademik takip komisyonu oluşturulmuştur. Okul yönetimi ve akademik takip komisyonu tarafından Okul LGS Eylem Planı oluşturulmuştur.

Ara

Okulumuz Yalova Hafız Kız İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimizle LGS sınavı ve akademik başarıyı değerlendirmek üzere toplandık. LGS sınavına hazırlık yapan 8. sınıf öğrencilerimizin katıldığı toplantıda okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz LGS sınavına nasıl çalışılması gerektiğini ve bu sınavın önemini anlatmıştır. 8. sınıf öğrencilerimizin gelecek eğitim hayatlarını devam ettirebileceği okullar hakkında bilgiler verilmiştir.